VALCAS
VALCAS

Campanya “Els nostres arxius”

Des de l’AAV volem iniciar una nova campanya de difusió, “Els nostres arxius”, per a donar a conéixer els arxius valencians a tota la comunitat arxivística, organitzacions, usuaris i societat en general.

Durant l’estat d’alarma decretat com a conseqüència de la crisis sanitària provocada per la COVID-19 les instal·lacions dels nostres arxius han estat físicament tancades al públic, però els serveis d’arxiu han seguit treballant, donant servei a les nostres organitzacions i garantint el dret d’accés a la informació de la ciutadania. En aquesta línia, vam participar en la campanya “Els Arxius i Documents són Accessibles” del Consell Internacional d’Arxius (ICA) per a comunicar a tota la societat que els arxius continuen sent accessibles, encara que els espais físics puguen estar tancats, i que els serveis arxivístics han continuat treballant per a facilitar l’activitat de les organitzacions i les persones.

L’ICA ens convida ara a, en relació amb la propera celebració de la Setmana Internacional dels Arxius, a seguir organitzant esdeveniments virtuals i activitats en línia de difusió. El panorama dels arxius, documents i dades en el segle XXI està canviant les expectatives del públic, cóm treballem, cóm preservem evidències, cóm conservem els nostres fons. Seguim prestant importants serveis als nostres usuaris, però també devem reexaminar no sols les formes de realitzar el nostre treball, sinó també com estem atraient usuaris i prestant els nostres serveis al públic general. Hui més que mai la nostra professió pot brindar oportunitats per a que puguem garantir el benefici dels ciutadans en el context de les societats del coneixement.

En aquest marc l’ICA llança la campanya #UnArxiuÉs, per a tractar d’oferir respostes a què és un arxiu, què significa per a la comunitat arxivística i de la gestió de documents, què significa per als nostres usuaris i  cóm podem empoderar les societats del coneixement en el segle XX.

Entorn del Dia Internacional dels Arxius volem impulsar la campanya en línia “Els nostres Arxius”, per a donar respostes a aquestes preguntes i donar a conéixer què són els nostres arxius: les seues principals característiques, quins serveis prestem, cóm es pot accedir a ells, la seua presència a la web i a les xarxes socials, etc.

Us volem convidar a tots els socis i sòcies a participar en la campanya. Per a això, podeu remetre la informació del vostre arxiu, juntament amb alguna imatge, a l’adreça de correu difusio@arxiversvalencians.org. En les setmanes prèvies al Dia Internacional dels Arxius publicarem la informació rebuda en la nostra web, realitzant també difusió a través de les xarxes socials utilitzant els hastags #ArxiusValencians #ElsNostresArxius #UnArxiuÉs

Us convidem a participar-hi!

Cartell