14 maig 2020

L’Arxiu Municipal d’Ibi proposa la creació d’un arxiu sobre el confinament amb aportacions d’experiències i vivències ciutadanes

L’Ajuntament d’Ibi i el seu Arxiu Municipal, seguint l’exemple d’altres arxius, s’uneixen a la posada en marxa d’una iniciativa per a la qual sol·licita la col·laboració de tota la ciutadania, la qual Ibi ha denominat #memoriasdelconfinamiento. Es tracta d’un projecte per mitjà del qual es vol documentar, a través d’imatges, com està vivint la població iberuda aquests dies de confinament, conseqüència de l’Estat d’Alarma creat per la crisi sanitària de la pandèmia per Covid-19.

Per a això, es pretén crear un banc d’imatges que serà la memòria documental que servirà de crònica del confinament i testimoniatge per a les generacions futures, de com els veïns d’Ibi van afrontar aquest moment històric.

Es tracta de compartir tot tipus de documents, fotografies, vídeos, dibuixos, textos, àudios, per a crear un fons documental que pot incloure qualsevol tipus de manifestacions: quotidianes, creatives, moments domèstics, experiències personals, familiars, vistes des de la teua finestra o en eixir a comprar, de l’àmbit laboral, del teletreball, imatges de la ciutat amb els carrers buits, cartells de comerços i empreses, iniciatives que mostren la solidaritat entre veïns, homenatges als treballadors essencials de la sanitat, de supermercats, de la neteja, de les forces de seguretat… Els primers passejos autoritzats dels xiquets, les diferents fases del desconfinament, quan vagen produint-se.

Des de l’Arxiu Municipal s’anima a participar a tota la població, tant a adults com a joves i fins i tot a xiquets. Cadascú donarà una perspectiva diferent, reflex de la seua realitat i la seua experiència, la qual cosa farà més enriquidor el resultat final d’aquest projecte.

Les persones interessades poden enviar les seues aportacions per correu electrònic a archivo@ibi.es en forma d’arxiu adjunt o usant serveis gratuïts d’intercanvi de fitxers, com Wetransfer, en cas que siguen massa grans.

El personal de l’Arxiu durà a terme el tractament tècnic que garantisca la seua conservació i l’accés futur a aquesta col·lecció d’imatges. A tal objecte, quan s’envie el material, s’ha de fer constar l’autoria, la ubicació, i un títol o xicoteta descripció per a identificar el contingut.

A més l’autor/a ha d’indicar que se cedeixen els drets de reproducció, distribució, consulta i posada a disposició del públic i difusió per a la investigació, així com a través de la web i les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ibi i el seu Arxiu Municipal.

Més informació: Arxiu Municipal 966552728

Mª José Martínez Tribaldos. Arxiu Municipal d’Ibi

|
Top