06 octubre 2021

Crònica del “VI Congrés Internacional de Transparència”, Alacant 2021

L’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians ha participat en el “VI Congrés Internacional de Transparència”, que enguany ha tingut com a seu la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat d’Alacant, del 27 al 29 de setembre.

La presidenta y vicepresidenta de l’AAV, Mª Irene Manclús y Mª Cruz Trujillo, han coordinat el grup de treball “GT21-10 – Gestió documental”.

En la sessió del grup de treball, que va tindre lloc el dimarts 28 de setembre en horari vespertí, va participar com a ponent principal Rosario Lopaz, consultora en arxius i transparència, i vicepresidenta d’ACREDITA.

Entre les ponències i comunicacions, Emilio Rosillo, tècnic superior arxiver de la Universitat d’Alacant, va abordar en la seua ponència presencial la relació entre la transparència i els arxius en el context de la transformació digital.

Les ponències virtuals van comptar amb la participació de Francisca Ramón, professora de la Universitat Politècnica de València, que va tractar dels documents electrònics i la transparència després del nou Reial Decret 203/2021; Gloria de la Chica i Virginia Ramírez, arxiveres-bibliotecàries de les Corts Generals i del Congrés dels Diputats respectivament, amb la seua exposició sobre la conservació de les xarxes socials dels càrrecs institucionals; i Álvaro Martín, professor de la Universitat de Valladolid, que va abordar el tractament i ètica de les imatges traumàtiques al cinema de no ficció.

Davant del cartell del VI Congrés Internacional de Transparència.

Rosario Lopaz i Irene Manclús.

Ponència d’Emilio Rosillo.
|
Top