VALCAS
VALCAS

Conferència sobre l’Arxiu dels Ducs de Gandia

Entre 1519 i 1523, ara fa cinc segles, es va produir la Guerra de les Germanies de València, en el marc de la qual va tenir lloc la batalla de Vernissa i el saqueig de Gandia, el dia de sant Jaume de 1521.

Des de l’Arxiu Històric Municipal de Gandia (IMAB), hem volgut iniciar els records d’aquests 500 anys, amb la visita i la conferència de la directora de l’arxiu on es conserva la documentació històrica del ducat de Gandia. Aránzazu Lafuente ens hi parlarà d’aquest centre importantíssim, mentre que, d’altra banda, el tècnic d’arxius Cristian Pardo se centrarà en la documentació relativa a les Germanies.

Conferència:

  • Aránzazu Lafuente Urien, directora de l’Arxiu Històric de la Noblesa en Toledo (Ministeri de Cultura i Esport): “L’arxiu dels ducs de Gandia en l’Arxiu Històric de la Noblesa. Història i context“.
  • Cristian Pardo Nàcher, tècnic d’arxius de l’Arxiu Històric de la Noblesa: “Fonts documentals per a l’estudi de les Germanies en l’Arxiu dels Ducs de Gandia“.

Currículum dels ponents.

Data-hora: 11 de desembre de 2019. 19 hores.

Lloc: Sala d’actes del Convent de Sant Roc (Biblioteca Central, primera planta) Plaça del rei en Jaume I, 10. GANDIA.

Organitza: Arxiu Històric Municipal de Gandia.

Conferències del mes de desembre.

Document del mes de novembre de l’Arxiu Municipal de Gandia: “Crema de l’arxiu ducal pels agermanats”.

Jesús Eduard Alonso. Arxiu Històric de Gandia

Arxiu Històric de la Noblesa (Toledo). Procés seguit a la Cort de la Governació de València, sobre la crema i destrucció de l’arxiu del palau dels ducs de Gandia, en la guerra de les Germanies. 17 de novembre de 1523 al 7 de març de 1524, València.

94 fulls+3 fulls

Signatura: Osuna, caixa 565, document núm. 9