VALCAS
VALCAS

ReConeix els teus Arxius 1ª Temporada

Divendres passat, 16 de juny, a la Filmoteca Valenciana es va estrenar la primera temporada de ReConeix els teus arxius.

  • ReConeix els teus arxius està composat per 10 episodis audiovisuals que mostren des de dins amb la veu dels seus professionals com són aquests arxius, espais de memòria i identitat col·lectiva.
  • La gala va estar dirigida per un mestre de cerimònies excepcional, Vicent Masó, arxiver municipal de Manises i un dels socis fundadors de l’Associació professional d’Arxivers Valencians.
     

21 de juny 2023.- A les 22 hores a la Sala Berlanga de la Filmoteca Valenciana s’inicià la projecció dels 10 primers episodis de la primera temporada de «ReConeix els teus arxius»:

Episodi 1. Arxiu Casa Fuster. La gravació d’aquest capítol es realitzà a maig de 2022 i el vam estrenar al nostre canal el novembre de 2022 coincidint amb el centenari Joan Fuster (1922-1992), un punt de partida per a iniciar un periple arxivístic que ens traslladarà per tots els punts del territori valencià.

https://youtu.be/fyI5Lu5nZl8

Episodi 2. Arxiu de la Catedral de València. Són molts els visitants amb què compta la Catedral de València, però sembla que la majoria d’ells desconeixien que allí es custodia un fons arxivístic de gran valor, amb pergamins, ni més ni menys que de Jaume I, per exemple.

https://youtu.be/Pqqy4P7GGHo

Episodi 3. Arxiu Municipal d’Alacant. Visitem la seu de l’arxiu municipal, amb fons emblemàtics de la ciutat i la sorpresa d’una exposició dedicada al club de futbol centenari de l’Hèrcules.

https://youtu.be/Jwfg-kLhmb4

Episodi 4. Arxiu de l’IES Ribalta de Castelló de la Plana. Visitem les instal·lacions del seu arxiu de la mà de Pascual Mezquita, director de Departament de Geografia i Història de l’institut i el seu director, José Luis Lorenz. La presentació està a càrrec de María Jesús Gimeno

https://youtu.be/0t4H-UzEAYM

  • Episodi 5. Arxiu de la Diputació de Castelló
  • Episodi 6. Arxiu Municipal de Requena
  • Episodi 7. Arxiu històric de la Universitat de València
  • Episodi 8. Arxiu de la Universitat d’Alacant
  • Episodi 9. Arxiu Municipal de sant Joan d’Alacant.
  • Episodi 10. Arxiu del Col·legi de l’Art Major de la Seda.

Encara inèdits, sols visibles en aquest moment al directe de la retransmissió completa de la sessió: https://bit.ly/43Xutn7