13 desembre 2016

L’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians ens adherim al manifest dels Arxivers del Ministeri de Defensa

El passat 25 de novembre eixia la noticia de que “El Archivo General de la Marina “Álvaro de Bazán”, ubicat en el “Palacio del Marqués de Santa Cruz en el Viso del Marqués (Ciudad Real)”, romandrà tancat al públic a partir del divendres 25 de novembre, per falta de personal tècnic.
Els arxivers de l’Estat que actualment presten servicis en arxius del Ministeri de Defensa, han redactat un manifest on deixen clar la importància del treball dels arxivers i reivindiquen l’obertura de l’Arxiu General de la Marian Alvaro Bazan, entre altres.
Des de l’AAV volen unir-nos a aquest manifest i donar-los tot el suport, perquè els arxius són patrimoni de tots i no es pot esperar un servei adequat i l’accés a la informació si no es dota els arxius de professionals qualificats, amb la creació de les places que marca la llei i destinació de més recursos econòmics.
El Ministeri de Defensa custòdia el major volum de patrimoni documental de l’Estat després del Ministeri de Cultura; Els fons que posseeix en els arxius històrics i els intermedis militars ocupen més de 150 quilòmetres de prestatgeria. Per tal motiu, volem que les reivindicacions del col·lectiu dels arxivers siguen escoltades i dutes a la pràctica.
Text del manifest 
Si estàs d’acord amb aquest manifest, pots adherir-te a ell enviant les teves dades personals al següent compte de correu electrònic: archimildefensa@gmail.com 
L’AAV ja ens hem adherit!!!
|
Top