05 març 2020

Jornades de Memòria Històrica a Orpesa

Orpesa celebrarà, del 20 de març al 5 d’abril, les seues primeres Jornades de Memòria Històrica, realitzant tot tipus d’activitats, com ara xarrades, exposicions o projeccions de pel·lícules, que faran al públic reflexionar entorn a la democràcia.

Aquestes jornades es dividiran en tres blocs. El primer d’ells, del 20 al 22 de març, tindrà com a protagonista la II República i en ell, els orpesins podran gaudir de la pel·lícula ‘Pa negre’, la inauguració de la mostra ‘Dones en la segona república’ i una sessió de conferències a càrrec de Rosa Monlleó Peris i Vicent Grau Reig.

Del 27 al 29 de març, els veïns podran retrotraure’s fins a l’època de la Guerra Civil a través del ‘film’ ‘Pájaros de papel’, l’obra de teatre ‘José Antonio i Federico’ i les ponències dels experts Alfredo Fornas Pallarés i Lledó Felip Vidal.

El cicle culminarà del 3 al 5 d’abril, centrat en el franquisme, on el públic podrà assistir a la projecció de ‘El laberinto del Fauno’ i recordar aquesta època a través de les paraules de l’investigador i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló Juan Luis Porcar Orihuela i Víctor Vilanova Candau, del Grup d’Estudis d’Història Local i Fonts Orals de la UJI.

Isabel Ferrandis Peña. Arxiu Municipal d’Orpesa

|
Top