VALCAS
VALCAS

ICA – Els arxius i documents són accessibles

El Consell Internacional d’Arxius (ICA) ha posat en marxa una nova  campanya amb el lema “Els Arxius i Documents són Accessibles“. Amb ella el ICA pretén difondre a tot el públic, més enllà de la comunitat arxivística, que els arxius continuen sent accessibles, encara que en alguns casos els espais físics puguen estar tancats, i que els serveis arxivístics continuen treballant per a facilitar l’activitat d’empreses i institucions.

Per a mostrar que els arxius continuen sent accessibles, l’ICA ha creat un mapa digital, on es pot compartir informació sobre exposicions en línia, els catàlegs virtuals de documents, col·leccions digitals o projectes de crowdsourcing, en els quals els usuaris poden participar mentre es troben a casa.

Per a això, han habilitat un senzill qüestionari en línia, mitjançant el qual qualsevol institució pot donar-se d’alta en la campanya, disponible en: https://bit.ly/2ub7y64

Els arxius que participen en el projecte poden consultar-se en el mapa digital elaborat per l’ICA: https://bit.ly/2wkzfkz

Ja són diversos els arxius valencians que s’han inscrit en la iniciativa. Des de l’AAV us animem a participar d’aquesta campanya per a reivindicar la importància de la nostra professió i tot el que pot aportar a la ciutadania.