VALCAS
VALCAS

Exposició de l’Arxiu Municipal de Requena: “Recreando una botica de medicinas de Requena de 1545”

En aquest cas, un expedient sobre la visita d’inspecció a les farmàcies de medicines de Requena en 1545 ha donat peu a tota una exposició comissariada per Fernando Moya Muñoz i l’Arxiu Municipal de Requena en el qual s’exhibeix gairebé la totalitat de simples que es utilitzaven a les farmàcies requenenses de l’època. L’exposició es podrà visitar tot el mes de setembre a l’Arxiu Municipal de Requena i durant la Nit en Blanc que tindrà lloc el dissabte 23 de setembre de 2017. 
La visita d’inspecció es realitza a les tres farmàcies del moment a Requena a voluntat del propi Ajuntament de Requena i s’encarrega al metge Cristòfol. Aquest es va encarregar no només de llistar els elements simples, compostos, ungüents, emplastres, olis, estomàtics, píndoles, conserves, pólvores, gomes que estaven presents en les tres farmàcies de l’època, sinó que també va relacionar aquells elements que haurien d’estar o aquells en els quals hi havia poca quantitat o la fórmula no tenia una mica més de cocció. 
Per a l’exposició s’han recol·lectat gairebé tots els elements simples de les farmàcies de Requena del segle XVI: divuit minerals, nou elements de procedència animal, 12 gomes i resines i seixanta-set plantes. 
exposicion_boticas_requena_1546_17_1
Imatges del document, transcripció del document, fotografies de l’exposició, cartells i àudio de Ràdio Requena a: M.I.Ayuntamiento del Requena 

Ignacio Latorre Zacarés, Arxiu Municipal de Requena