VALCAS
VALCAS

Carcaixent ret homenatge a les seues víctimes de l’Holocaust Nazi

Una exposició i un acte institucional, celebrat el passat dia 27 de gener amb motiu de la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, materialitzen el record als cinc carcaixentins deportats a Mauthausen.

Carcaixent recorda els seus veïns que van patir l’holocaust nazi amb una exposició i un homenatge institucional, organitzats per l’Àrea de Memòria Històrica i l’Arxiu Municipal, junt amb la Comissió per la Recuperació de la Memòria Democràtica. 

L’exposició “La ignomínia de l’oblit: Carcaixentins als camps d’extermini nazis”, es tracta d’una mostra itinerant organitzada pel Servei de Publicacions de la Universitat de València (PUV), i l’Ajuntament de Carcaixent, que ha estat inspirada en el llibre “La ignomínia de l’oblit. Els valencians de la Ribera als camps d’extermini nazis”, de Ximo Vidal i Carles Senso. 

La mostra, que es podrà visitar fins al 9 de febrer, recull el drama dels riberencs que van estar deportats en els camps nazis de concentració. Està formada per 17 panells, 10 cedits per la Universitat de València i 7 elaborats per l’Ajuntament de Carcaixent, que recullen fotografies i l’experiència vital d’estos cinc presoners que van sofrir la deportació després d’haver hagut d’abandonar el seu lloc d’origen i marxar cap a l’exili. 

Mª Creu Trujillo Panadero. Arxiu Municipal de Carcaixent

IMG-20190204-WA0000