VALCAS
VALCAS

Alberic inaugura una exposició de fotografies antigues

Amb el títol “Alberic, imatges d’un poble”, la Regidoria de Cultura inaugura, aquest divendres 19 d’octubre a les 19:00 a l’Antic Ajuntament d’Alberic, una exposició de fotografies antigues on el visitant podrà admirar l’evolució de la població i les seues gents, ja que està dividida en 3 zones: testimonis d’una vida, escenaris i mitjans de transport i moments i personatges importants.
L’exposició obri al públic coincidint amb la III Fira de l’Alliberament Senyorial, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre. La Fira és un esdeveniment amb el qual commemoren que fa 182 anys que Alberic va passar de ser propietat feudal a formar part de la Corona, després d’un pleit que va durar 80 anys, i on va tenir molta importància un veí de la població, Antonio Lloret, en aquell moment Diputat a les Corts de Cadis, que va jugar un paper fonamental i protagonista. 

CARTEL

Aquesta mostra es podrà visitar del 19 d’octubre al 16 de novembre. Durant la Fira l’horari serà el divendres de 19h. a 21h. i el dissabte i diumenge d’11 h. a 14 h. i de 17h. a 21 h. A més, hi hauran visites guiades on s’explicaran el contingut i context de les fotografies. A partir del dilluns dia 22 l’horari de visita serà per les vesprades de 18 h a 20h. El material exposat prové de l’Arxiu Gràfic d’Alberic i de la campanya que van llançar després de l’estiu “Porta’ns la foto” on feien una crida a la població per a la recollida i digitalització de fotografies. La ciutadania ha respost positivament i són molts els que han fet la seua aportació, augmentant així el fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal. Algunes de les fotografies cedides a l’arxiu es podran visualitzar a l’exposició amb la seua corresponent identificació i el nom de la persona que l’ha cedit. La campanya citada continua oberta i qualsevol persona pot apropar-se a la Biblioteca Josep Lluis Doménech i Zornoza (en el carrer Pintor Ribera, 3), on es fa la recollida i digitalització de les fotografies. 
El personal de l’Arxiu s’ha encarregat de tot el procés tècnic: digitalització, identificació, descripció i posada a punt per a la seua difusió. Després, junt al personal de Cultura, han seleccionat minuciosament cada peça documental, basant-se en criteris de conservació, qualitat de la imatge, llocs pocs coneguts, impacte visual… per poder dur a terme l’exposició: “Alberic, imatges d’un poble”. 

Des de l’Ajuntament d’Alberic animen a la ciutadania a visitar l’exposició. 

Inma Sanchis Gandía