Transitant per temps difícils: entre la gestió i la memòria-ficció. Presentació de les VII Jornades de l’AAV. Jesús Alonso i López. President de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians.

La memòria històrica documental al núvol: un oxímoron o el futur indefugible? Luciana Duranti. Chair and Professor, Archival Studies Master’s and PhD Programs. School of Library, Archival and Information Studies. University of British Columbia (Canadà).

Historical Documentary Memory in the Cloud: An Oxymoron or the Inescapable Future? Luciana Duranti. Chair and Professor, Archival Studies Master’s and PhD Programs. School of Library, Archival and Information Studies. University of British Columbia (Canadà).

Gestió de documents versus memòria històrica: arxivers de trinxera sota foc creuat. Lluís Esteve Casellas i Serra. Cap de la Secció de Gestió Documental i Arxius. Administrador de seguretat de dades. Ajuntament de Girona.

Situación actual de la administració electrónica. Montaña Merchán Arribas. Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. Gobierno de España.

Taula rodona: “6 anys després de la LAECSP, quina administració electrònica tenim? Un diagnòstic-diàleg críticconstructiu en l’àmbit local i autonòmic”. COORDINADA PER: Lorenzo Pérez Sarrión i Juan Pablo Peñarrubia Carrión. INTERVINENTS: Lorenzo Pérez Sarrión. Vocal de la Junta Directiva del Col·legi de Secretaris i Interventors de la Comunitat Valenciana. Juan Pablo Peñarrubia. President del Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana. Víctor Almonacid Lamelas. Secretari General de l’Ajuntament d’Alzira. Rosa Garcia Hernández. Cap del Servei d’Administració Electrònica de la Generalitat Valenciana.

Situación actual de la administración electrónica en el ámbito local: ¿estamos creando fantasmas digitales? Lorenzo Pérez Sarrión. Vocal de la Junta Directiva del Col·legi de Secretaris i Interventors de la Comunitat Valenciana.

Revisando la administración electrónica: evolución, algunas lecciones aprendidas y nuevos elementos a considerar. Juan Pablo Peñarrubia. President del Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana.

Administración electrónica: la única posible. Víctor Almonacid Lamelas. Secretari General de l’Ajuntament d’Alzira.

Gestión y preservación de documentos electrónicos: el caso de la Comunidad Valenciana. Mar Ibañez Martí. Gerent de l’Agència de Tecnologia i Certificació de la Generalitat Valenciana. José Antonio Amador. Responsable de Sistemes i Desenvolupament de la ACCV.

ATRESMEDIA: la memoria audiovisual al servicio de la producción de contenidos. Eugenio López de Quintana Sáenz. Centro de Documentación Antena 3 Televisión y presidente de SEDIC.

Continguts i descripcions: preservar fins l’infinit…. Per què? Què? Com? Lola Alfonso Noguerón. Victòria Piñeiro Valls. Centre de Documentació RTVV.

L’arxiu de Gandia TV: classificació, tractament i difusió. Juan Ángel Gómez. Adarve Producciones. Bernat Martí. Borja Fuster. Jesús Alonso. Arxiu Històric de Gandia.

Experiencia de puesta en valor de un archivo fotográfico institucional: el caso de la Fundación Vicente Ferrer. Juan Alonso Fernández. Fundación Vicente Ferrer.

ÍCARO, un centro de interpretación de archivos para conservar, gestionar y difundir los documentos del AHEB-BEHA. Anabella Barroso Arahuetes. Archivo Histórico Eclesiástico de Bizkaia.

El Servici Diocesà d’Arxius Parroquials i les fotodigitalitzacions dels fons històrics dels Arxius Parroquials de la Diòcesi de València. Xavier Serra Estellés. Arquebisbat de València.

Proyecto de digitalización de expedientes de asociados. Juan Manuel Bernardo. Archivo. Asociación de la Prensa de Madrid.

El archivo ha muerto, larga vida al archivo… El futuro de los Archivos Históricos. Luis Hernández Olivera. Departamento de Biblioteconomía y Documentación. Universidad de Salamanca.

Debat: el futur que els arxius preserven. COORDINAT PER: Alejandro Delgado Gómez. INTERVINENTS: Alejandro Delgado Gómez. Archivo Municipal de Cartagena. Luis Hernández Olivera. Departamento de Biblioteconomía y Documentación. Universidad de Salamanca. Joan Soler Jiménez. Arxiu Històric de Terrassa. Anaclet Pons Pons. Universitat de València.

Los archivos como ficción y los lugares de la evidencia. Alejandro Delgado Gómez. Ayuntamiento de Cartagena.

Arxius històrics. Ni patrimoni cultural, ni patrimoni de cultura. Joan Soler Jiménez. Arxiu Històric de Terrassa.

En el umbral del archivo: los documentos digitales. Anaclet Pons Pons. Departament d’Història Contemporània. Universitat de València.

Archivo, memoria y lugar. Antonio Rodríguez de las Heras. Director del Instituto de Cultura y Tecnología. Universidad Carlos III de Madrid.
Top